Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Hisenda dóna el tret d'eixida per a estendre la licitació electrònica a tota la Generalitat i eliminar el paper

Hisenda dóna el tret d'eixida per a estendre la licitació electrònica a tota la Generalitat i eliminar el paper

Hisenda dóna el tret d'eixida per a estendre la licitació electrònica a tota la Generalitat i eliminar el paper

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha donat el tret d'eixida per a estendre la licitació electrònica a la totalitat de la Generalitat. D'esta manera, empleats públics de conselleries, hospitals i organismes autònoms han començat ja a rebre formació per a anar eliminant progressivament el paper en este tipus de tràmits amb l'objectiu d'agilitzar els procediments i augmentar la transparència dels mateixos.

"Tenint en compte el retard que acumulàvem en esta matèria, la implantació de l'administració electrònica suposarà una revolució i marcarà un abans i un després en la forma de treballar en l'administració", ha assenyalat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

"Des del Consell som conscients que no podem perdre este tren, perquè les societats que més s'hagen adaptat al canvi tecnològic seran aquelles que estiguen en millors condicions per a liderar la transformació del model productiu i l'avanç cap a una economia generadora de creixement i ocupació", ha indicat el conseller.

Vicent Soler ha realitzat estes declaracions durant la visita que ha realitzat hui a la seu de l'IVAP per a comprovar de primera mà com es desenvolupen els cursos que s'estan impartint a empleats públics en matèria de licitació electrònica. Durant la seua visita, el conseller ha estat acompanyat per la subsecretària de la conselleria, Eva Martínez.

En estos moments, s'ha iniciat la primera ronda de cursos organitzats conjuntament per la conselleria d'Hisenda i l'IVAP (Institut Valencià d'Administració Pública) en col·laboració amb la Subdirecció General de Coordinació de la Contractació Electrònica del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Per estos cursos, que constaran enguany de quatre edicions al març, maig, octubre i novembre, passaran fins a un centenar d'empleats públics que rebran la formació adequada per a poder dur a terme tots els processos de licitació electrònica a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic del Ministeri, en virtut de l'acord d'adhesió subscrit al juny de 2015 entre l'Estat i la Generalitat. La idea és que estos cursos es vagen realitzant a través de l'IVAP com a formació especialitzada i, així mateix, estendre'ls al sector empresarial i fundacional de la Generalitat.

"Som pioners"

La Directiva 2014/24/UE establix abril de 2017 com a data per a la total implantació de la licitació electrònica per a les centrals de compres, cosa que la Generalitat ja ha aconseguit, ja que la Central de Compres porta des de 2013 utilitzant este sistema.

Així mateix, per a aquells organismes que no són centrals de compres el termini establit és abril de 2018, si bé les previsions que s'utilitzen des de la Conselleria d'Hisenda és que es pose en marxa abans inclús d'este termini.

"La Generalitat ha sigut una de les autonomies pioneres a implantar la licitació electrònica en la Central de Compres. L'interés del Consell a promoure l'administració digital, unit a l'esforç realitzat pels empleats públics a gestionar este procés de canvi i a adaptar-se a la nova forma de treball ha culminat en un èxit total del projecte" , ha explicat Eva Martínez.

"Ens queden encara molts passos per donar, però anem en l'esbossa correcta. L'administració electrònica ha deixat de ser un mer eslògan per a convertir-se en una realitat", ha assenyalat la subsecretària de la conselleria.

Eva Martínez ha explicat que el Pla Estratègic de la Generalitat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions 2016-2020 compta amb un pressupost estimat de 560 milions d'euros per a promoure la transformació digital de l'Administració i donar accés a Internet i a serveis públics digitals de qualitat a 5 milions de valencians", ha indicat la subsecretària de la Conselleria d'Hisenda.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial