Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Hisenda crearà un fòrum amb empreses i experts per a connectar les noves tecnologies amb el nou model productiu valencià

Hisenda crearà un fòrum amb empreses i experts per a connectar les noves tecnologies amb el nou model productiu valencià

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic crearà un fòrum amb empreses i experts per a connectar les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb el nou model productiu valencià.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha assenyalat que aquest fòrum comptarà amb la participació d'administració, universitat i empresa "com a embrió del nou model des del punt de vista tecnològic". "L'objectiu és realitzar una planificació estratègica en matèria TIC en la Comunitat amb la participació de tots els agents implicats, actuació que fins ara no s'havia fet", ha explicat Aguiló.

Segons el director general, la proposta forma part "d'un projecte de sostenibilitat estratègica que consisteix a unir forces, generar un espai de diàleg, de col·laboració permanent entre l'Administració, les universitats i les empreses i indústria que ens permeta identificar tant fortaleses i debilitats del sector TIC valencià com realitzar un estudi de la situació de les TIC en la Comunitat".

Vicente Aguiló ha explicat que "el projecte inclou la creació d'un comité format per tots els agents involucrats, per a reflexionar i identificar quines necessitats cal cobrir i quines són les oportunitats de negoci per al sector TIC valencià".

"L'objectiu és enfortir el nostre teixit industrial perquè es convertisca en un pilar fonamental del necessari canvi de model econòmic i productiu", ha explicat Aguiló, "a més de promoure que les pimes constituïsquen una xarxa d'alta especialització tecnològica, en subsectors emergents com el big data, la informàtica en núvol, la ciberseguretat, i els continguts digitals".

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada "Recolzant la innovació empresarial. Línies de Finançament Nacional i Regional", organitzada per l'Institut Tecnològic d'Informàtica en la Ciutat Politècnica de la Innovació.

La trobada, enfocada a servir de taller per a empreses del sector TIC, ha comptat, a més, amb la participació de representants de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO) per a presentar les línies de suport i finançament a la I+D+I empresarial dels pròxims mesos.

Vicente Aguiló ha animat els assistents a col·laborar activament en aquest nou escenari a fi "d'identificar quin és el valor tecnològic afegit que ens fa competitius enfront de la resta perquè aqueixa serà la clau per a l'obtenció de finançament i, en definitiva, per a generar una activitat innovadora que al mateix temps siga rendible i sostenible".

A més, ha avançat que la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) "treballarà per agilitzar i alleugerir els processos de contractació pública per a l'adquisició de serveis d'alt valor afegit que activen el mercat".
Durant la seua intervenció, el director general ha destacat el caràcter empresarial valencià per la seua creativitat i el seu impuls innovador, i ha recordat que el 13,3% de les empreses registrades com innovadores en el MINECO són valencianes, "dada que situa a la Comunitat per davant de la Comunitat de Madrid i Catalunya".

"Per la nostra part", ha continuat, "conscients del caràcter transformador de les TIC i de la necessitat de fer-ne ús per a construir una nova realitat valenciana, des de la DGTIC volem liderar aquest canvi i actuar com a element de cohesió per al sector, amb l'ajuda i l'assessorament de les universitats, que són les que millor compleixen amb la funció d'observatori tecnològic".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial