Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Ferrando: 'La xarxa de comunicacions de seguretat per a situacions d'emergència i catàstrofe abasta a 9.000 usuaris amb l'ampliació a Meliana'

Ferrando: 'La xarxa de comunicacions de seguretat per a situacions d'emergència i catàstrofe abasta a 9.000 usuaris amb l'ampliació a Meliana'

Ferrando: 'La xarxa de comunicacions de seguretat per a situacions d'emergència i catàstrofe abasta a 9.000 usuaris amb l'ampliació a Meliana'

La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, ha explicat que, "amb el nou conveni de la xarxa COMDES, reforcem la seguretat a Meliana i la seua contornada davant de situacions d'emergència i catàstrofe. La xarxa vetlarà per assegurar la coordinació dels efectius per mitjà de comunicacions mòbils digitals, que faciliten la labor diària de les flotes municipals de prevenció, rescat, emergències i seguretat".

Ferrando s'ha reunit hui amb l'alcalde de Meliana, Josep Riera, per a firmar el conveni per a l'adhesió d'este municipi a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES).
La secretària autonòmica ha recordat que "COMDES és una infraestructura de telecomunicacions que està al servei de tots els municipis valencians. És una ferramenta fonamental perquè, encara que se sature la xarxa de telefonia mòbil i Internet, COMDES oferix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que intervenen en una emergència o catàstrofe, la qual cosa inclou al Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) i jerarquia de comandament".

Ferrando ha explicat que, davant de la creixent demanda del servei i el augment del nombre d'usuaris, "la Generalitat va posar en marxa, en 2015, un pla d'ampliació que ens permetera continuar garantint un servei de comunicacions de qualitat a tots els usuaris de la xarxa".

"Amb un pressupost de 11,2 milions d'euros", ha continuat, "l'ampliació està suposant un gran esforç tècnic i organitzatiu que ja quasi ha arribat al seu fi, gràcies a l'inestimable suport i col·laboració de municipis com Meliana, que són els principals beneficiaris de les millores que hem introduït".

Beneficis i millores

Amés de l'Ajuntament de Meliana, a la reunió també han assistit representants dels consistoris i les flotes d'emergències i seguretat dels municipis que es veuran beneficiats per les accions realitzades en el marc de l'ampliació: Albalat dels Sorells, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa.

Ferrando ha destacat que "Meliana veurà millorada, substancialment, la cobertura de la xarxa COMDES, així com els municipis contigus, perquè a més dels beneficis d'adherir-se a la xarxa, esta localitat ha sigut triada per a instal·lar una de les 51 noves estacions base, que s'han sumat a les 120 ja existents abans del procés d'ampliació".

Les noves estacions base estan ubicades, fonamentalment, en nuclis urbans i milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000. En este sentit, també s'ha treballat a millorar la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials, com l'Hospital La Fe de València.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha afegit que també s'ha ampliat "la capacitat de la xarxa, per a incloure a 2.000 nous usuaris, així com el nombre de canals de comunicacions, cosa que ens ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de telefonades simultànies. Ara estem donant cobertura a prop de 9.000 usuaris de més de 177 flotes i 171 ajuntaments".

Finalment, la secretària autonòmica ha volgut destacar la rellevància de les inversions públiques en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), "ja que poden ser el motor per al canvi de model econòmic perquè milloren els serveis públics i creen nous escenaris per a les pimes, que poden generar mercat com a proveïdors d'equipament i desenvolupadors de nou programari per a les flotes" (policia local, bombers, protecció civil, atenció sanitària, etc.).

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial