Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Moragues: "L'ús del programari lliure ha suposat a la Generalitat un estalvi de més de 36 milions"

Moragues: "L'ús del programari lliure ha suposat a la Generalitat un estalvi de més de 36 milions"

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat hui que "l'aposta del Consell per LliureX, que es va implantar fa ara deu anys, és una història d'èxit".

"En els últims anys fem una forta aposta pel programari lliure, del qual LliureX constituïx un dels màxims exponents, fet que, unit a la concentració de contractes, ha suposat importants estalvis que, al seu torn, s'han invertit en noves inversions en equipament".

"Esta estratègia ens està permetent renovar més de 30.000 equips informàtics en tota la Generalitat. Això suposa una inversió de 19,6 milions i una aposta clara per les noves tecnologies al servici dels valencians".

El conseller d'Hisenda ha assenyalat també que l'ús del programari lliure ha suposat a la Generalitat un estalvi de més de 36 milions.

Juan Carlos Moragues ha fet estes declaracions durant la inauguració del V Congrés de Programari Lliure a Castelló de la Plana, que està tenint lloc durant hui i demà en la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

"Este congrés permetrà albergar una trobada tecnològica per a l'intercanvi d'idees, la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i la sensibilització sobre els seus avantatges".

"Estos dies ací es parlarà de noves tecnologies, d'innovació, de capacitat, de coneixement, de futur i, en definitiva, de cap a on es dirigix l'Administració i la societat, cap a l'era digital".

LliureX, una distribució lliure desenrotllada per la Generalitat i implantada en els centres educatius, va nàixer en 2005 i hui està instal·lat en més de 120.000 ordinadors del sistema educatiu valencià i s'ha estés també a altres àmbits. Compta amb adaptacions específiques a diferents entorns d'aprenentatge com ara l'educació infantil o musical, i inclou 400 aplicacions i nombrosos recursos per a tots els nivells i matèries, tot això disponible en valencià i castellà.

Respecte a això, Juan Carlos Moragues ha destacat que "la incorporació de ferramentes digitals com LliureX necessiten l'esforç i la dedicació de tots els agents implicats. I en este sentit, és especialment destacable la labor dels docents, ja que sense ells no hauria sigut possible esta reeixida implantació".

"Les inversions en equipament informàtic en educació", ha continuat Moragues, "estan permetent-nos impulsar el model de centre educatiu intel·ligent. Esta aposta de la Generalitat consistix a dotar tots els espais docents de les infraestructures tecnològiques necessàries per a integrar les TIC, com ara connexió a Internet, dotació d'aules informàtiques, ordinadors per a docents i pissarres electròniques en les aules".

Respecte d'això, el conseller ha assenyalat que la Generalitat té previst destinar en 2015 una inversió de huit milions d'euros per a renovar aplicacions informàtiques,i adquirir tauletes tàctils i pissarres digitals, entre altres.

"Les noves tecnologies són, sens dubte, una ferramenta clau en el nou model d'ensenyança-aprenentatge. Per això, congressos com este que tenim ara, que permeten aprofundir coneixements i intercanviar experiències, resulten tan útils en l'escenari actual."

Tall de veu

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial