Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El portal SAPS de la Generalitat amplia la seua oferta formativa gratuïta amb 3 nous cursos sobre creació multimèdia

El portal SAPS de la Generalitat amplia la seua oferta formativa gratuïta amb 3 nous cursos sobre creació multimèdia

El portal SAPS de la Generalitat amplia la seua oferta formativa gratuïta amb 3 nous cursos sobre creació multimèdia

El portal SAPS de la Generalitat amplia la seua oferta formativa gratuïta amb 3 nous cursos sobre creació multimèdia
  • Aquesta formació està orientada a la creació de continguts multimèdia en els seus vessants d’àudio, imatge i vídeo
  • Els cursos inclouen formació sobre drets d’autor i llicències d’ús

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha posat en marxa tres nous cursos gratuïts sobre la creació de continguts multimèdia, amb els quals amplia l’oferta formativa del portal SAPS de formació en línia.

Els tres cursos estan orientats a la creació de continguts multimèdia en els seus vessants d’àudio, imatge i vídeo i tenen una duració de 15 hores, amb l’objectiu que l’alumnat puga, d’una manera senzilla, adquirir els coneixements bàsics per a la creació d’aquesta mena de continguts i de l’ús d’eines gratuïtes disponibles per a fer-ho.

El curs d’àudio ofereix formació bàsica en recursos d’àudio per a crear continguts i les eines per a fer-ho i aborda qüestions com el concepte de pòdcast i com generar-ne. Quant al curs de vídeo, aquest està orientat al coneixement d’eines per a la gravació de vídeos i dels bancs de recursos en què obtindre material formatiu.

D’altra banda, en el curs d’imatge s’introdueixen coneixements sobre els diferents tipus de recursos d’imatge dels quals es pot fer ús per a enriquir altres continguts, així com les eines gratuïtes que faciliten trobar recursos de qualitat en Internet. A més, s’ofereixen exemples sobre com utilitzar aquests recursos en altres continguts.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha assegurat hui que “l’aposta de la Generalitat, especialment des del que es va evidenciar durant la pandèmia, continua sent la de continuar ampliant i millorant la formació en línia que està disponible de manera gratuïta en el campus de SAPS per a tota la ciutadania”.

A més, García Duarte ha destacat que “un dels punts més importants d’aquests nous cursos és la formació que inclouen sobre drets d’autor i llicències d’ús, ja que s’orienta l’alumnat sobre com s’ha de fer un bon ús dels recursos que es troben en Internet”.

Les tres accions són autoformatives i ja estan disponibles en el portal de SAPS. Els cursos es mantindran oberts durant tot l’any, per la qual cosa la ciutadania podrà inscriure-s’hi i realitzar la formació quan vulga i al ritme que necessite.

El portal SAPS compta amb 36.000 usuaris i usuàries que realitzen una mitjana d’entre 3 i 4 cursos per persona en la plataforma. Respecte a l’increment de l’oferta formativa en l’últim any, destaca la incorporació dels cursos de valencià elaborats per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, que ha generat un augment considerable d’alumnat.

SAPS ofereix cursos de diferents organitzacions, adherides a la plataforma tecnològica  eFormació de la Generalitat,que posa a la seua disposició els recursos necessaris per a oferir formació per Internet. A més de Política Lingüística i la DGTIC, hi ha cursos de l’Escola de l’Esport, el Campus Ambiental de la Generalitat, el Centre de Seguretat TIC (CSIRT-CV) i la Direcció General de Model Econòmic.

Totes aquestes accions estan cofinançades per la Unió Europea a través del programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial