Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El nou Portal de Reserves d'Acampades de la Generalitat tramita 9.600 pernoctacions este estiu

El nou Portal de Reserves d'Acampades de la Generalitat tramita 9.600 pernoctacions este estiu

El nou Portal de Reserves d'Acampades de la Generalitat tramita 9.600 pernoctacions este estiu

El nou Portal de Reserves d'Acampades de la Generalitat tramita 9.600 pernoctacions este estiu
  • Des de la seua posada en marxa el 28 de juliol ha facilitat la reserva en línia de zones d'acampada en 21 enclavaments de la Comunitat Valenciana
  • Oferix la possibilitat de personalitzar la cerca i de consultar informació detallada de les característiques de cada zona, de les senderes i de punts d'interés pròxims

El nou Portal de Reserves d'Acampades de la Generalitat ha tramitat més de 9.604 pernoctacions este estiu. El nou sistema en línia per a sol·licitar zones d'acampada, habilitat el 28 de juliol, ha permés agilitzar les gestions de tramitació i ha impulsat les estades a la Comunitat Valenciana.

El Portal de Reserva d'Acampades, una iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori posada en marxa per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Conselleria d'Hisenda, mostra les zones d'acampada disponibles a la Comunitat, concretament 21 emplaçaments, dels quals 19 disposen de zona d'acampada.

Segons el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, “amb la posada en marxa d'este portal innovador, s'agilitza el procés de reserva de places en estes zones, alhora que s'assegura que l'acampada es fa de manera sostenible, es conserva el patrimoni natural i no es compromet la salut dels ecosistemes”.

La DGTIC ha desenvolupat esta plataforma a petició del Servei d'Ordenació i Gestió Forestal amb la finalitat de fer complir el nou Reglament de la Llei forestal de la Comunitat Valenciana aprovat, també, l'estiu passat.

“Fins ara era necessari fer la reserva amb una setmana d'antelació, com a mínim, i esperar la resposta de l'Administració, ara amb la nova reserva en línia, el tràmit es fa en el moment de gestionar la reserva, sense esperes, ni necessitat de confirmació, ja que n'hi ha prou amb la declaració responsable del sol·licitant”, ha afirmat Mèrida.

Per la seua banda, el director general de TIC, José Manuel García Duarte, ha explicat que el procés de reserva en el portal “és molt intuïtiu i s'ha dissenyat perquè resulte molt senzill i accessible per a totes les persones, ja que la reserva és indispensable per a poder ocupar estes zones d'acampada. A més, la plataforma oferix informació en temps real sobre el nombre de places disponibles en cada ubicació”.

Les persones usuàries poden triar la província a la qual volen desplaçar-se i explorar fàcilment entre les diferents zones disponibles per a fer la reserva.

La plataforma oferix la possibilitat de personalitzar la cerca segons les preferències (ubicació, duració, etc.), així com consultar informació detallada sobre les característiques completes de la zona d'acampada (accessos, normatives, serveis, etc.) i les senderes i altres punts d'interés pròxims.

Actualització de serveis tradicionals

El director general de TIC ha destacat que el primer dia que es va obrir el portal “ja es van registrar les primeres sol·licituds de reserva, la qual cosa indica l'esperada que era esta mesura per part de la ciutadania que fa ús habitual d'estes zones d'esplai i gaudi de la naturalesa”.

Segons García Duarte, “les xifres registrades en este primer estiu mostren com la societat s'està digitalitzant i com ha de respondre l'Administració a les demandes de modernització i actualització dels serveis més tradicionals”.

García Duarte ha detallat que els indicadors de la reserva digital “mostren que, només en els dos primers mesos de funcionament, s'han realitzat un total de 1.328 reserves per a un total 4.258 persones”.

Cada reserva disposa d'una mitjana de 3,2 places i 2,26 dies d'estada. A més, l'antelació mitjana amb la qual s'han realitzat les reserves és de 8 dies. Estes xifres s'han distribuït per províncies de la manera següent: s'han realitzat 104 reserves a la província d'Alacant, 269 a Castelló i 955 a la província de València.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial