Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El nou acord marc per a la gestió de dispositius d’impressió de la Generalitat permetrà reduir la despesa a menys de la meitat

El nou acord marc per a la gestió de dispositius d’impressió de la Generalitat permetrà reduir la despesa a menys de la meitat

El nou acord marc per a la gestió de dispositius d’impressió de la Generalitat permetrà reduir la despesa a menys de la meitat

El nou acord marc per a la gestió de dispositius d’impressió de la Generalitat permetrà reduir la despesa a menys de la meitat
  • D’un cost de 14 milions a l’any es passarà a pagar una factura de 4,7 milions a l’any, gràcies a la contractació centralitzada de la DGTIC
  • Arcadi España: “A més d’impulsar la transformació digital de l’Administració, el nou contracte suposarà un estalvi energètic del 45 % i una rebaixa de les emissions de CO₂ del 32 %”

El nou acord marc per a l’arrendament i la gestió d’equips d’impressió, digitalització i còpia de la Generalitat, el seu sector públic instrumental i les entitats adherides permetrà reduir la despesa a menys de la meitat, en passar de 14 milions a l’any, abans de l’existència dels acords marc, a 4,7 milions a l’any amb el nou model, segons les estimacions de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha començat ja el desplegament d’aquest nou sistema integral, que permetrà gestionar de manera unificada totes les solucions d’impressió i digitalització de l’Administració.

“La nova organització impulsarà la transformació digital i contribuirà a avançar en la implantació de l’administració electrònica facilitant a la ciutadania els seus tràmits amb la Generalitat”, ha indicat Arcadi España.

El conseller ha avançat també que, segons les estimacions realitzades, el nou contracte “suposarà un estalvi energètic del 45 % i una rebaixa de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera del 32 %, cosa que és clau atesa l’actual situació d’emergència climàtica i energètica”.

“Hem de gastar menys i fer-ho de manera més eficient, i en l’Administració hem de ser els primers a donar exemple. Tot això combinat amb una major producció i ús d’energia verda”, ha apuntat el conseller.

L’acord marc, que té una duració de 5 anys i un valor estimat de 23,5 milions d’euros, amplia la tipologia de dispositius disponibles. “Els nous equips permetran digitalitzar documentació per a la compulsa electrònica agilitzant així tràmits i augmentant la seguretat de les gestions”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

“Aquests equips transformen la documentació que presenta en paper la ciutadania en còpies digitals autèntiques, la qual cosa dona validesa a la seua tramitació electrònica i permet agilitzar la relació entra la ciutadania i l’Administració amb totes les garanties”, ha explicat Arcadi España.

Ens adherits

Les entitats vinculades a la contractació centralitzada són, amb caràcter obligatori, l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental. Per adhesió prèvia voluntària, hi estan vinculats el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana; el Consell Valencià de Cultura; l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana; el Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana; la Sindicatura de Comptes, i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Serveis inclosos

L’acord marc inclou també el subministrament, la gestió i la reposició de consumibles i fungibles; el servei de monitoratge i manteniment, així com la implantació, l’explotació i el suport de la plataforma de gestió. Quant al desplegament, s’ha començat a treballar en els primers 35 contractes dels 85 previstos per a tot el projecte.

Entre els nous dispositius destaquen els escàners, fonamentals per a la digitalització de documentació; els dispositius multifunció de gamma alta; les impressores tèrmiques de tiquets i etiquetes adhesives; les impressores matricials, i les impressores de targetes plàstiques, entre altres. Fins ara, ja s’ha tramitat el lliurament de 769 dispositius dels prop de 3.500 previstos.

Uns altres dels avantatges tecnològics són que es podrà imprimir des del mòbil corporatiu; utilitzar els dispositius multifunció sense necessitat de tocar-los amb les mans, la qual cosa redueix les possibilitats de contagi en època de pandèmia per la COVID-19, o obtindre informes personalitzats d’impressió i digitalització.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial