Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El CSIRT-cv llança una campanya d'informació sobre certificats digitals

El CSIRT-cv llança una campanya d'informació sobre certificats digitals

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv), adscrit a la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, llançarà a partir de demà dilluns una campanya de conscienciació per a informar els ciutadans sobre l'ús dels certificats digitals.

Es tracta d'informar i conscienciar els ciutadans sobre l'ús que es pot realitzar dels certificats electrònics en la vida quotidiana. Per a això, s'oferiran una vintena de consells difosos a través dels perfils de CSIRT-cv en les xarxes socials Facebook i Twitter.

En este sentit, s'oferiran coneixements bàsics sobre l'ús del DNI electrònic; certificats digitals de firma i xifrat de correu electrònic; navegació web; certificats SSL que proporcionen comunicacions segures en la xarxa; així com en distintes aplicacions d'ús habitual i en les quals és convenient mantindre la privacitat de la informació i l'autenticitat del remitent o tercer.

Alguns dels consells que s'inclouen en esta iniciativa de conscienciació se centren en el DNI electrònic i les possibilitats que oferix a l'hora d'accedir als servicis prestats per l'Administració pública des de les seues seus electròniques, i evitar així desplaçaments als ciutadans per a realitzar un gran nombre de gestions i tràmits.

Es detallen, al seu torn, consells sobre l'obtenció i l'ús del certificat digital. Per a això, s'expliquen algunes de les seues utilitats com pot ser en la utilització i configuració segura del correu electrònic o en la navegació en Internet.

També, s'inclouen consells per a aconseguir més seguretat a l'hora d'utilitzar plataformes de pagament en línia o banca electrònica; motors de busca per Internet; xarxes socials, o missatgeria instantània per a mòbils.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que amb esta campanya "s'oferix una àmplia informació als ciutadans per a identificar connexions legítimes i segures en la gran majoria dels àmbits d'ús general, i els fa menys sensibles davant de possibles suplantacions d'identitat, pesca (phising) o vulneracions diverses".

Bellés ha ressaltat, a més, que la informació "és un actiu de gran valor i per això la Generalitat té com una de les seues línies estratègiques, en matèria TIC, la millora contínua de la seguretat".

L'organisme encarregat de la protecció informàtica, que dóna resposta a incidents de seguretat d'àmbit autonòmic, és el CSIRT-cv. Està compost per un equip de personal tècnic especialitzat, dedicat a desenrotllar mesures preventives i reactives per a mitigar els incidents de seguretat en sistemes d'informació.

Des del seu inici, el CSIRT-cv inclou, al seu torn, tasques de conscienciació, formació i difusió d'una cultura de seguretat, a les quals s'unixen servicis de detecció, resposta davant d'incidents i representació.

A partir de demà estarà disponible tota la informació d'esta nova campanya de sensibilització en la web, així com en els perfils que CSIRT-cv té en les xarxes socials Facebook i Twitter.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial