Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell autoritza la licitació del servei de suport tècnic especialitzat en matèria de telecomunicacions i societat digital

El Consell autoritza la licitació del servei de suport tècnic especialitzat en matèria de telecomunicacions i societat digital

El Ple del Consell ha autoritzat la licitació de la prestació del servei de suport tècnic especialitzat en matèria de telecomunicacions, comunicacions corporatives i desenvolupament de la societat digital, que substituei l'actual contracte, adjudicat en juliol de 2010, la vigència del qual, després d'haver sigut prorrogat al seu dia, no pot allargar-se més, per la qual cosa és necessari licitar una nova contractació.

En concret, els serveis que es licitaran s'emmarquen en les àrees d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions pròpies, l'àrea de serveis corporatius de comunicacions i l'àrea d'actuacions per a l'accés als serveis TIC.

Així, aquest contracte comporta la prestació de serveis de suport tècnic necessaris, per exemple, perquè totes les conselleries puguen tindre comunicacions de veu i dades de qualitat per als seus empleats públics, que els serveis d'administració electrònica i tots els portals de la Generalitat estiguen accessibles des d'Internet, o que la xarxa de comunicacions mòbils digitals d'emergències i seguretat que ofereix la Generalitat a tots els cossos que operen a la Comunitat Valenciana done un servei adequat.

Aquest contracte serveix, així mateix, per a comptar amb el suport especialitzat en telecomunicacions necessari per a abordar les actuacions derivades de la polítiques del Consell per al desenvolupament de les telecomunicacions i la societat digital en el territori.

En concret, permetrà abordar les accions per al foment de xarxes de banda ampla ultraràpida en el territori, l'extensió de cobertura de la televisió digital, o les mesures per a afavorir la inclusió digital de tots els ciutadans. Tot això en compliment dels objectius fixats en l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana i el programa operatiu FEDER 2014-2020.

La licitació serà per un període de quatre anys, prorrogable per altres dos, i té un pressupost de 12.857.088 euros (IVA exclòs). Si es tenen en compte les pròrrogues i possibles modificacions, el valor estimat final ascendiria a 21.857.049 euros.

Per a la licitació d'aquest servei s'ha realitzat un estudi detallat de les necessitats per al correcte desenvolupament de les competències de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), en matèria de telecomunicacions i societat digital, i s'ha analitzat en profunditat l'estat dels actius d'infraestructures i xarxes pròpies de la Generalitat, la provisió dels serveis corporatius de comunicacions i l'atenció als usuaris a què aquesta Direcció General dóna servei.

La contractació externa d'aquests serveis obeeix al fet que els mitjans propis de la DGTIC són, quasi en la seua totalitat, personal especialitzat en matèria informàtica, però no en telecomunicacions (més de 260 funcionaris dels dels cossos d'informàtica, enfront d'11 funcionaris de telecomunicacions).

Aquests mitjans són absolutament insuficients per a abordar les competències de la DGTIC, sent necessaris serveis externs de suport especialitzat. S'estima que, per a oferir el servei de suport necessari, l'adjudicatari haurà de proveir un mínim de 42 persones.

En aquest sentit, cal destacar que la contractació de serveis externs de caràcter especialitzat en matèria de telecomunicacions serà necessària fins que es creen i proveïsquen noves places dels cossos tècnics i de gestió de telecomunicacions.

D'aquesta manera, després de la licitació d'aquest servei, el Consell comptaria amb un període total de sis anys per a la creació i provisió d'aquestes places.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial