Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell autoritza la contractació centralitzada d'aplicacions informàtiques en matèria d'Hisenda

El Consell autoritza la contractació centralitzada d'aplicacions informàtiques en matèria d'Hisenda

El Consell ha autoritzat la posada en marxa del nou projecte DESIG HA per a la contractació centralitzada del suport, desenrotllament i evolució d'aplicacions informàtiques en matèria d'Hisenda. El preu de licitació del contracte per a un període de dos anys, ascendix a 8,2 milions d'euros.

Amb DESIG HA (Desenrotllament i Suport de les Aplicacions i Sistemes d'Informació de la Generalitat Hisenda) hi haurà un únic contracte per al desenrotllament i l'evolució de qualsevol aplicació i sistema d'informació de l'àmbit d'hisenda.

En este sentit s'estima que DESIG HA, la contractació centralitzada de les aplicacions en l'àmbit d'hisenda, permetrà obtindre estalvis del 25%, aproximadament 2 milions d'euros. El contracte es dividirà en dos lots. El primer, amb un import de licitació de 3 milions d'euros, estarà dedicat als sistemes d'informació de gestió tributària i als servicis d'Administració electrònica a través del Portal Tributari de la Generalitat.

El segon lot, que es licita per 5,2 milions d'euros, estarà dedicat al suport i millora de les aplicacions que gestionen el circuit econòmic financer, així com als sistemes informàtics que permeten la gestió diària de la intervenció, la tresoreria, els pressupostos, el patrimoni i la contractació administrativa de la Generalitat.

Este nou projecte s'emmarca en el procés iniciat des de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública per a implantar un nou model centralitzat de gestió de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de la Generalitat, que permeta impulsar la innovació tecnològica de l'Administració, millorant alhora l'eficiència dels recursos dedicats.

Gestió centralitzada de les TIC

Amb DESIG HA, el Consell continua amb les polítiques de racionalització del gasto en TIC que ha posat en marxa en esta legislatura. A través de la centralització de les competències i de la contractació en TIC, s'estan obtenint ja importants estalvis derivats de l'eliminació de gastos redundants i l'aplicació d'economies d'escala.

El DESIG HA se suma al DESIG (Desenrotllament i Suport de les Aplicacions i Sistemes d'Informació de la Generalitat), el contracte únic per al desenrotllament, suport i evolució de totes les aplicacions informàtiques de les conselleries i organismes de la Generalitat. El contracte, que disposà d'un pressupost inicial de 23 milions d'euros en dos anys, ha permés obtindre uns estalvis del 28,4% després del procés de licitació.

DESIG inclou quatre lots dedicats a: Administració electrònica, gestió de portals i plataformes tecnològiques; gestió administrativa comuna, econòmica, de subvencions, recursos humans, econòmics i contractació; sistemes d'ordenació d'activitats, de l'àmbit social, seguretat i institucional i del mercat laboral, i sistemes de gestió d'educació, cultura i esports.

Addicionalment, per mitjà de DESIG es potencia l'ús de programari lliure i fonts obertes en el desenrotllament dels sistemes d'informació, i orientar-los cap a la utilització de components reutilitzables entre Administracions Públiques, cosa que està millorant l'eficiència en l'ús dels recursos públics, la qualitat i la seguretat dels projectes TIC a la Comunitat.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial