Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell aprova un conveni amb els ajuntaments de Vinalesa i Villena per a l'ús de la xarxa COMDES

El Consell aprova un conveni amb els ajuntaments de Vinalesa i Villena per a l'ús de la xarxa COMDES

El Consell aprova un conveni amb els ajuntaments de Vinalesa i Villena per a l'ús de la xarxa COMDES

El Consell ha aprovat la firma d'un conveni de col·laboració amb els Ajuntaments de Vinalesa i Villena perquè aquests consistoris s'adherisquen a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) i puguen fer ús d'aquest servei en els municipis.

La xarxa COMDES de la Generalitat ofereix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, dóna cobertura a més de 8.800 usuaris de més de 177 flotes i 167 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

En l'actualitat, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha ampliat la seua capacitat per a incloure 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de crides simultànies, fins a permetre més de 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base a afegir a les 120 inicials. Per a això, la Direcció General de Tecnologies de la Informació està col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ha permés que, actualment, el 98% (50 de 51) de les noves estacions estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants.

A més, s'ha treballant en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d'Alacant-Elx (L'Altet), entre altres.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial