Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Nules per a l'ús de la xarxa de comunicació d'emergències COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Nules per a l'ús de la xarxa de comunicació d'emergències COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Nules per a l'ús de la xarxa de comunicació d'emergències COMDES

El Consell ha aprovat la firma d'un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Nules perquè este consistori s'adherisca a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) i puga fer ús d'ella en el municipi.

La xarxa COMDES oferix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana. COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar a totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, dóna cobertura a més de 9.200 usuaris de 177 flotes i 172 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

En l'actualitat, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha augmentat la seua capacitat per a incloure a 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del trànsit de telefonades simultànies, fins a permetre més de 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base a afegir a les 120 inicials. Per a això, la Generalitat està col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ha permés que, actualment, el 98% (50 de 51) d'elles estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants. A més, s'ha treballat en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d’'Alacant-Elx L'Altet), entre altres.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial