Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Guardamar del Segura per a l'ús de la Xarxa COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Guardamar del Segura per a l'ús de la Xarxa COMDES

El Consell ha aprovat hui un conveni amb l'Ajuntament de Guardamar del Segura pel qual la Generalitat autoritza l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat (COMDES) a les flotes o els servicis d'emergència i seguretat dependents de l'este ajuntament.

La Xarxa COMDES, que està inclosa en l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat, comprén el subministrament, la instal·lació, el desplegament, la gestió tècnica i el manteniment de la xarxa.

D'esta manera, es cobrixen les necessitats de radiocomunicacions mòbils de totes les entitats públiques competents, i es constituïx una plataforma corporativa que fa possible una actuació coordinada i eficient davant de qualsevol situació d'emergència, prevenció, rescat i seguretat que afecte els ciutadans o béns del nostre territori.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Guardamar del Segura contribuirà als costos d'explotació i manteniment de la xarxa COMDES amb un import que es determinarà segons el nombre de terminals d'accés de què disposen.

Amb la Xarxa COMDES, la Generalitat atén la necessitat del conjunt d'entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat, inclosos els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Eixa atenció s'emmarca en les competències de la Generalitat sobre coordinació en emergència i seguretat atribuïdes per la Llei de Protecció Civil i per la Llei de Policies Locals de la Comunitat Valenciana.

COMDES es perfila com un element estratègic i vertebrador que té com a objectiu cobrir la totalitat del territori de la Comunitat Valenciana i donar servici als més de cinc milions d'habitants.

Així mateix, els recursos de COMDES són oferits i compartits per tots els cossos i usuaris de manera totalment independent, permetent, a més, la comunicació entre les organitzacions de manera senzilla i eficient.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial