Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Cullera per a l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències i Seguretat COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Cullera per a l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències i Seguretat COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Cullera per a l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències i Seguretat COMDES

El Consell ha aprovat la firma d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i l'Ajuntament de Cullera perquè este consistori s'adherisca a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) i puga fer ús d'este servei en el municipi.

La xarxa COMDES oferix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar a totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, dóna cobertura a més de 9.200 usuaris de 177 flotes i 173 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

S'ha ampliat la seua capacitat per a incloure 2.000 nous usuaris

En l'actualitat, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha ampliat la seua capacitat per a incloure a 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del trànsit de telefonades simultànies, fins a facilitar més de 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base a afegir a les 120 inicials. Per a això, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions està col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ha permés que, actualment, el 98% (50 de 51) de les noves estacions estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants. A més, s'ha treballant en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d’'Alacant-Elx L'Altet), entre altres.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial