Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell amplia la seua xarxa segura de comunicacions mòbils per a situacions d'emergències i seguretat amb 50 noves estacions a la Comunitat Valenciana

El Consell amplia la seua xarxa segura de comunicacions mòbils per a situacions d'emergències i seguretat amb 50 noves estacions a la Comunitat Valenciana

El Consell amplia la seua xarxa segura de comunicacions mòbils per a situacions d'emergències i seguretat amb 50 noves estacions a la Comunitat Valenciana

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que "l'ampliació de la Xarxa COMDES, que ha suposat la instal·lació de 50 noves estacions base destinades a millorar la cobertura de les comunicacions d'emergències, ha sigut possible gràcies a una inversió del Consell de 11,2 milions d'euros".
Soler ha realitzat estes declaracions abans de reunir-se amb l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan i Huguet, per a presentar-li el projecte d'ampliació de la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES ) que compta amb una nova estació en este municipi. Així, en la seua trobada el conseller d'Hisenda ha informat l'alcalde i a altres representants de la corporació municipal dels beneficis que l'ampliació d'esta xarxa està reportant tant a esta localitat com a tota la zona de La Valldigna.

El conseller ha explicat que "l'ampliació de la xarxa en esta zona ha implicat la instal·lació d'una nova estació base que millora la cobertura, tant en interiors com en exteriors". "De fet, -ha afegit Soler- en interiors la cobertura s'ha multiplicat per cinc, passant de ser inferior al 20% a comptar amb una cobertura pràcticament total, de quasi el 100 %. Quant a exteriors, s'han millorat algunes zones del terme municipal i en general tot l'entorn de la vall compta ja amb una molt bona cobertura extensiva, la qual cosa beneficia, a més de a Tavernes, a Benifairó i Simat de la Valldigna".
El conseller ha destacat que l'estació base de Tavernes és una de les 50 noves estacions, que s'han afegit a les 120 amb les que ja comptava la xarxa. "Amb esta ampliació s'ha aconseguit fonamentalment oferir cobertura en l'interior d'edificis, per a municipis de més de 20.000 habitants, i millorar la cobertura en la resta per mitjà de la selecció de nous emplaçaments estratègics", ha explicat Soler.

Més serveis i major capacitat

La xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) és una infraestructura de telecomunicacions que la Generalitat posa al servei de tots els municipis valencians perquè puguen fer ús d'ella, a través de les seues flotes d'emergències i seguretat, ja siga la policia local, els bombers, protecció civil, atenció sanitària, etc.

Es tracta d'una xarxa pública, operada i mantinguda per la Generalitat Valenciana i independent de les xarxes comercials dels operadors privats de telecomunicacions, i dedicada en exclusiva a la provisió de serveis de comunicacions crítiques. La xarxa oferix cobertura en tot el territori de la Comunitat, i la seua tecnologia permet tant la comunicació entre flotes, com la comunicació privada entre efectius d'una determinada flota, funcionant així com una xarxa privada virtual.

La xarxa COMDES és la infraestructura comuna que proveïx la Generalitat per a portar a la pràctica els principis de cooperació i coordinació de les flotes d'emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

En este sentit COMDES és el sistema de comunicacions normalitzat per als serveis essencials que intervenen en una emergència o catàstrofe segons s'establix en la Llei 13/2010, de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, de manera que resulta fonamental per a coordinar les seues actuacions a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat.

De la mateixa manera la xarxa COMDES ve a desenvolupar una de les funcions del Consell per a l'exercici de la coordinació de les policies locals, que és l'organització d'un sistema d'intercomunicacions policials que done la màxima eficàcia en les actuacions en matèria de seguretat i prevenció, segons s'establix en la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha explicat que, "des de la seua creació, la xarxa ha estat concebuda per a integrar a totes les organitzacions responsables d'estos serveis en la Comunitat i, en els últims anys, el nombre d'usuaris ha crescut de tal forma que era necessari invertir en la millora de la xarxa, per a poder garantir la qualitat del servei de comunicacions".

"El projecte d'ampliació implicava augmentar la capacitat de COMDES per a donar servei a 2.000 nous usuaris -ha continuat Soler- així com el nombre de canals de comunicacions per a suportar major tràfic de telefonades. Actualment, la xarxa permet 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies i compta, en suma, amb 9.400 terminals, de més de 177 flotes i 173 ajuntaments".
L'ampliació de la xarxa també ha permés millorar la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials, com l'Hospital La Fe de València i l'Hospital de San Vicent del Raspeig a Alacant. A més, segons Soler, "està suposant un gran esforç tècnic i organitzatiu que no haguera sigut possible sense l'ajuda i la col·laboració dels municipis, que són els principals beneficiaris del projecte".

Finalment, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha volgut destacar que "el projecte és un exemple de l'aposta del Consell per les noves tecnologies com a element catalitzador del canvi en el territori".

Soler s'ha referit a com la inversió de la Generalitat en la xarxa COMDES "està permetent millorar els serveis públics d'emergències i seguretat per mitjà de l'ús de les TIC, millorar infraestructures estratègiques de la Generalitat, com són les de telecomunicacions, i generar noves oportunitats de negoci entorn de la tecnologies".

"No cal oblidar", ha assegurat el conseller, "que COMDES facilita l'operativa dels agents de les flotes, ja que poden tindre accés a serveis de missatgeria en els seus terminals i utilitzar aplicacions de localització per mitjà de GPS, per a veure el recorregut de cada agent, per exemple, en un incendi i consultar sobre el mapa la seua posició exacta, o conéixer la cobertura en una zona concreta".

A més, l'ampliació ha creat un escenari propici per als proveïdors d'equipament i de solucions tecnològiques, ja que la xarxa COMDES permet que terceres empreses puguen desenvolupar aplicacions que exploten els serveis de comunicacions que oferix la xarxa per a donar serveis de valor afegit a les flotes".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial