Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Consell acorda l'adhesió de la Generalitat al Punt General de Factures Electròniques de l'Estat

El Consell acorda l'adhesió de la Generalitat al Punt General de Factures Electròniques de l'Estat

El Ple del Consell ha acordat hui l'adhesió de l'administració valenciana al Punt General de Factures Electròniques de l'Administració General de l'Estat, plataforma electrònica coneguda com a FACe.

La plataforma electrònica FACe, prevista en la Llei 25/2013, de 27 de desembre, l'ha creada el govern central a fi de potenciar la facturació electrònica, així com la creació del registre comptable de factures en el sector públic.

L'adhesió de l'administració valenciana a esta plataforma és un dels requisits establits per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, per mitjà d'un acord del 31 de juliol de 2014, per a l'adhesió de les comunitats autònomes al Fons de Liquiditat Autonòmic.

Cal destacar que l'adhesió de la Comunitat Valenciana al Punt General de Factures Electròniques de l'Administració General de l'Estat, en cap cas suposarà una alteració respecte al funcionament de la Plataforma Electrònica de la Generalitat, Ge-Factura.

La Plataforma de Facturació Electrònica de la Generalitat es va crear per mitjà del Decret 87/2010, de 21 de maig, del Consell, i permet el registre automàtic de les factures tant en el registre d'entrada electrònic de la Generalitat, com en el registre únic de factures de la Generalitat, i es dóna accés a la informació sobre les factures electròniques emeses.

El dia 1 de juliol va entrar en vigor l'obligatorietat de facturar en format electrònic per a tots els proveïdors de la Generalitat a través de Ge-Factura, encara que esta plataforma ha estat funcionant amb èxit des de 2011.

Fins ara, s'han donat d'alta en esta plataforma més de 1.500 proveïdors i només des del dia 1 de juliol s'han rebut més de 24.600 factures a través de Ge-factura.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial