Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana llança la seua tradicional campanya nadalenca sobre ciberseguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana llança la seua tradicional campanya nadalenca sobre ciberseguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) ha posat ja en marxa la seua tradicional campanya nadalenca sobre ciberseguretat, dirigida a ajudar els usuaris a protegir-se millor dels fraus i pràctiques malicioses per Internet en Nadal, que augmenten en esta època per l'increment de les compres i els regals tecnològics.

Adscrit a la Direcció General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, el CSIRT-CV articula la campanya d'enguany entorn de quinze consells sobre activitats freqüents vinculades al període nadalenc, com les compres, els viatges, l'ús de dispositius mòbils per a activitats esportives o lúdiques, etc., a més d'invitar els usuaris a generalitzar durant 2015 una sèrie de principis bàsics de seguretat en l'ús de la tecnologia i Internet.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, explica que "a través de les xarxes socials, el CSIRT-CV oferix diàriament consells, alertes i notícies per a previndre les amenaces, a més de recordar que moltes de les aplicacions i dispositius usats en la vida diària arrepleguen les dades referides a la nostra localització, hàbits, estat de salut, etc., per la qual cosa cal protegir-se per a preservar la nostra intimitat i seguretat".

CSIRT-CV va ser el primer centre autonòmic creat a Espanya per a donar resposta a incidents informàtics i de manera habitual treballa per crear una cultura sòlida de la ciberseguretat a la Comunitat Valenciana, amb múltiples campanyes de difusió i conscienciació a través dels seus perfils en Facebook (www.facebook.com/Csirtcv) i Twitter (twitter.com/Csirtcv), que seguixen quasi 3.500 usuaris.

Al llarg de 2014, el Centre ha gestionat més 1.000 d'incidents i ha atés prop de 800 peticions de servicis, entre les quals destaquen les auditories de la infraestructura TIC de la xarxa corporativa de la Generalitat i els tests d'intrusió per a localitzar vulnerabilitats. A més, el seu portal (www.csirtcv.gva.es) ha rebut prop de mig milió de visites al llarg d'enguany.

Les últimes campanyes del CSIRT-CV han estat dirigides a l'ús segur de connexions a Internet en les cases, en especial per mitjà de xarxes sense fil, i d'aplicacions relacionades amb la pràctica esportiva i el seu ús amb dispositius mòbils i complements connectables (rellotges intel·ligents, polseres, etc.).

El CSIRT-CV emet informes diaris a més de 50 organismes de la Generalitat i contribuïx a augmentar la confiança en la xarxa de ciutadans i empreses de la Comunitat Valenciana, els quals disposen d'una àmplia oferta formativa gratuïta a través del seu portal web, de la qual ja s'han beneficiat 25.000 persones.

En este sentit, el mes de juliol va posar en marxa un curs en línia gratuït per a l'ús segur de dispositius intel·ligents amb el sistema operatiu Android (telèfons intel·ligents, tauletes tàctils, polseres electròniques, etc.), en el qual s'han matriculat prop de 350 alumnes.

El dit curs és breu i està orientat a tot tipus d'usuaris, independentment dels seus coneixements, ja que estan exposats a perills semblants als dels ordinadors convencionals.

En l'actualitat, el CSIRT-CV, que ha sigut cofinançat pel Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER), gaudix de reconeixement nacional i internacional perquè pertany al Grup de Centres de Resposta a Incidents Espanyols (CSIRT.ES) des de la seua creació, i estar acreditat en la xarxa europea TERENA, organització que impulsa la confiança digital per mitjà de l'intercanvi d'experiències i coneixement i que aglutina més de 170 CSIRT europeus.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial