Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat llança la campanya d’estiu per a conscienciar la ciutadania en ciberseguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat llança la campanya d’estiu per a conscienciar la ciutadania en ciberseguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv) ha iniciat hui la seua tradicional campanya d'estiu, dirigida a conscienciar i oferir consells sobre ciberseguretat i ús segur de dispositius mòbils entre la ciutadania.

La campanya d'enguany se centra, principalment, en l'ús segur de dispositius i aplicacions mòbils, ja que en època estival l'ús d'Internet i d'estes noves tecnologies s'incrementa amb l'augment del temps lliure i el canvi d'hàbits i activitats (viatges, esport, etc.).

Amb la campanya "Este estiu no envies la teua seguretat de vacacions", CSIRT-cv llança un missatge als usuaris perquè disfruten d'una època relaxada però no descuiden la seua seguretat. La campanya es desenrotlla a través de les xarxes socials Facebook (www.facebook.com/Csirtcv) i Twitter (twitter.com/Csirtcv) i oferirà diàriament informació i consells útils per a la ciutadania.

Guia d'ús segur d'iOS

La campanya es complementa amb la publicació de la guia "Ús segur d'iOS". iOS és el sistema operatiu de la marca Apple per a dispositius mòbils, que va ser llançat en 2007 per als mòbils iPhone i, posteriorment, per a les tauletes tàctils iPad i  alguns reproductors de música iPod.

iOS disposa de moltes opcions de privacitat i seguretat que és convenient conéixer. Sobre estos i altres dubtes tracta la guia de CSIRT-cv, que pretén respondre al creixement en l'ús d'estos dispositius. La guia és gratuïta i detalla totes les opcions de privacitat i seguretat dels dispositius iOS, així com les recomanacions de configuració segura que es consideren imprescindibles. Es pot descarregar en la pàgina web del centre (www.csirtcv.gva.es).

A més de la guia, CSIRT-cv ha preparat un curs, "Ús segur d'iOS", que des del mes de juliol estarà disponible a través de la plataforma Saps de la Generalitat per a formació en línia (saps.gva.es), que se suma als anteriors que ja s'oferixen en la dita plataforma.

Certificació de seguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana depén de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) i compta amb un equip multidisciplinari de personal tècnic, especialitzat en distints àmbits de la seguretat.

CSIRT-cv s'ha consolidat com a peça indispensable per a la seguretat corporativa de la Generalitat Valenciana i processa, actualment, una mitjana diària de 200.000 alertes provinents dels seus sistemes de prevenció i detecció d'intrusions.

Des de la seua creació, ha gestionat prop de 5.500 incidents de seguretat i rep, mensualment, al voltant de 130 peticions de servici destinades, majoritàriament, a millorar la seguretat en les administracions públiques valencianes. A més, la ciutadania també es beneficia directament dels seus servicis, especialment a través de la formació que oferix.

Més de 26.000 persones s'han beneficiat dels cursos gratuïts que oferix per Internet, entre els específics per a ciutadans amb un nivell més avançat de coneixements i els microcursos per als menys familiaritzats amb conceptes de seguretat i informàtica.

El centre ha emés més de 270 butlletins, publicat 7.600 notícies i alertes i rebut més de 2 milions de visites. Així mateix, en el marc de la seua labor preventiva, en l'últim semestre, ha evitat nombroses infeccions per casos de programari maliciós (com CryptoLocker i CryptoWall), que han causant estralls en Internet.

Per això, la labor de CSIRT-cv continua sent reconeguda, com és el cas de l'última certificació atorgada per AENOR en compliment de la nova norma ISO/IEC 27001:2013. El centre ha realitzat l'adaptació del seu sistema de gestió de seguretat de la informació a la norma i s'ha convertit en un dels primers organismes valencians a adequar-se a ella i el primer dins de la Generalitat.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial