Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Bellés: "El núvol de la Generalitat permet uns estalvis anuals d'un milió i mig"

Bellés: "El núvol de la Generalitat permet uns estalvis anuals d'un milió i mig"

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que el núvol de la Generalitat o GVA Cloud "està permetent uns estalvis anuals d'un milió i mig d'euros, facilitant la renovació tecnològica, la racionalització i la innovació en l'Administració".

La directora general de Tecnologies ha realitzat estes declaracions durant la seua intervenció en el Fòrum Cloud 2015: Puja't al Núvol, on s'han donat a conéixer les experiències en núvol més innovadores que s'estan desenrotllant a la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció, Bellés ha insistit en la importància del desplegament i aplicació de les noves tecnologies en l'administració valenciana. En este sentit, ha destacat que amb el projecte GVA Cloud "la Generalitat ha integrat els sistemes d'informació de les conselleries per mitjà de tecnologies de computació en el núvol en la nova infraestructura del Centre de Processament de Dades (CPD) corporatiu de la Generalitat, ubicat en la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre (CA9O)".

"El núvol privat de la Generalitat ha comptat amb una inversió en infraestructures tecnològiques de 9,9 milions d'euros, ha explicat la directora general, projecte que ha comptat amb el cofinançament de la Comissió Europea a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER)".

La directora general ha manifestat que amb la posada en marxa del CPD Corporatiu en CA9O "hem pogut tancar 24 CPD de caràcter sectorial que estaven distribuïts per les diferents conselleries, i més de 100 sales tècniques".

"El projecte GVA Cloud ha través de les tecnologies de visualització, ens ha permés també reduir servidors físics a raó de 10 a 1 i, en alguns casos, de 27 a 1, reduint d'esta manera de manera considerable el consum energètic i els costos de manteniment associats a l'equipament informàtic de la Generalitat", hi ha afegit Bellés.

Bellés ha assenyalat també que enguany s'ha abordat el projecte GVA Cloud Justícia per al tancament de 35 CPD distribuïts en les seus judicials de tota la Comunitat Valenciana, i la seua consolidació en un CPD Corporatiu ubicat en la Ciutat de la Justícia de València.

"El projecte permetrà estendre a l'àmbit judicial els avantatges que ja s'han obtingut en l'àmbit administratiu, és a dir, la reducció de costos per la concentració d'infraestructures, i la renovació tecnològica dels sistemes d'informació", hi ha afegit.

La directora general ha insistit en l'important pas cap a al futur que ha suposat la centralització de les TIC, decisió del Consell que ha qualificat "d'estratègica", una nova organització que està permetent "abordar projectes de consolidació en infraestructures i servicis TIC que estan produint importants estalvis a través de la racionalització, la innovació i l'aplicació de directrius comunes en temes com la ciberseguretat", hi ha afegit Bellés.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial