Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Aguiló: 'Portarem la banda ampla a tots els racons de la Comunitat Valenciana'

Aguiló: 'Portarem la banda ampla a tots els racons de la Comunitat Valenciana'

Aguiló: 'Portarem la banda ampla a tots els racons de la Comunitat Valenciana'

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha assegurat que la Generalitat, "amb la Xarxa Única, portarà la banda ampla a tots els racons de la Comunitat utilitzant un nou model unificat per a la gestió de totes les seues infraestructures i xarxes de telecomunicacions".

El director general ha explicat que "el projecte de Xarxa Única ens permetrà utilitzar les nombroses torres i instal·lacions de telecomunicacions amb què comptem en la Comunitat, que actualment s'utilitzen per a oferir televisió digital i comunicacions d'emergències i seguretat, per a estendre la cobertura de banda ampla fins on no arriben els operadors comercials".

"El nostre objectiu", ha continuat, "és que ningú es quede fora. Connectar als desconnectats, perquè les telecomunicacions oferisquen oportunitats a tots per igual i ajuden a generar negoci en tots els racons del territori", incloent les zones rurals i menys poblades.

Segons Aguiló, "continuarem millorant en connectivitat, també, dins de l'Administració, i estem treballant en les seus judicials i els centres sanitaris, educatius i administratius per a augmentar l'amplada de banda. De fet, abans que finalitze l'any, tots els centres públics d'ensenyança obligatòria comptaran amb connexió ultraràpida i wifi".

Aguiló ha participat en la inauguració del nou Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra junt amb el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora. El museu, ubicat en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació, mostra l'avanç cap a la comunicació global i instantània, a través dels dispositius que van fer possible la telegrafia, la telefonia, la radiocomunicació, els equips audiovisuals i la investigació en la matèria.

Telecomunicacions al servei de les persones

En la seua intervenció, el director general s'ha referit al llarg camí recorregut per l'Administració valenciana en matèria de telecomunicacions i ha destacat que, actualment, la xarxa corporativa de la Generalitat "és una de les xarxes autonòmiques amb major capacitat i volum".

La xarxa corporativa dóna servei a més 110.000 usuaris i 3.700 seus, a 175.000 comptes de correu electrònic amb una mitjana de 1,1 milions de correus al dia i prop de 90.000 línies telefòniques, incloent-hi unes 3.000 centraletes. A més, proveïx de connexió a Internet als més de 170.000 llocs de treball/ordinadors a què dóna suport.

Aguiló ha fet referència al Pla de Transformació Digital de la Generalitat i ha explicat que "gràcies a les telecomunicacions, estem canviant la forma en què ens relacionem amb la ciutadania".

"S'estan reduint les cues en les finestretes", ha continuat, i "en menys d'un any des que vam implantar el pla, 100.000 persones menys s'han hagut de desplaçar fins a l'Administració per a presentar documentació en el registre i, evidentment, açò s'anirà estenent amb la implantació de l'expedient electrònic".

Finalment, també ha destacat que les xarxes de telecomunicacions de la Generalitat permeten estendre l'abast d'alguns serveis públics essencials "com la TDT o els serveis d'emergències i seguretat, per mitjà de la xarxa COMDES, que s'ha convertit en un element clau en situacions d'emergència o catàstrofe".

La xarxa COMDES oferix comunicacions mòbils digitals fiables a més de 9.000 usuaris, que treballen en les 177 flotes de bombers, policia local, protecció civil, etc. dels 170 ajuntaments adscrits.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial