Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Aguiló: 'Una aplicació informàtica permet a la Generalitat detectar automàticament edificacions il·legals i millora la seguretat en les carreteres'

Aguiló: 'Una aplicació informàtica permet a la Generalitat detectar automàticament edificacions il·legals i millora la seguretat en les carreteres'

Aguiló: 'Una aplicació informàtica permet a la Generalitat detectar automàticament edificacions il·legals i millora la seguretat en les carreteres'

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha assegurat hui que "el futur dels serveis públics de qualitat passa per integrar la informació geogràfica en la gestió de l'Administració digital". Així, ha destacat "els avantatges de projectes com el nou gvSIG (un programari que permet utilitzar informació geogràfica de procedència diversa), que possibilita a la Generalitat la detecció automàtica d'edificacions il·legals i la millora de l'assistència en carreteres, la gestió de l'accidentalitat i de la intensitat del trànsit".

Aguiló ha explicat que "els sistemes d'informació geogràfica com ara gvSIG permeten als tècnics de l'Administració realitzar una tasca més eficaç i àgil, ja que l'accés a la dada espacial és una necessitat imperiosa per a conéixer el territori, és a dir, la realitat que, en definitiva, han de gestionar per a la societat".

En aquest sentit, l'última versió de gvSIG incorpora noves capacitats, com ara "realitzar busques cadastrals directament sobre el mapa o la possibilitat d'identificar il·legalitats, ja que permet detectar de forma automàtica l'alçària de les edificacions i distingir construccions artificials de la vegetació en zones rurals".

El director general ha destacat que "l'ús de dades territorials obertes serà fonamental per a generar el canvi de model productiu a la Comunitat, ja que l'aplicació de la informació geogràfica als serveis i als models de negoci pot revolucionar sectors tan tradicionals com l'agricultura".

Vicente Aguiló ha realitzat aquestes declaracions durant el transcurs de les XII Jornades Internacionals gvSIG sobre geomàtica, que ha organitzat l'Associació gvSIG a València, amb el lema "Coneix el territori. Gestiona la realitat". Durant tres dies, la trobada ha reunit centenars d'experts de tot el món per a debatre sobre les tendències de la informàtica aplicada a l'ús de la informació geogràfica.

Ús de la tecnologia 3D

Aguiló ha destacat que "una de les principals diferències de gvSIG enfront d'altres aplicacions de programari lliure és el gran desenvolupament que s'està fent en 3D". També, s'ha treballat en matèria de seguretat viària, concretament per a la gestió de l'accidentalitat i la gestió d'aforaments, per a monitoritzar la intensitat del trànsit de carreteres.

Segons ha detallat Aguiló, "la nova versió de gvSIG permet treballar amb elements de xarxa lineals com ara sendes, línia elèctrica, carreteres, vies de ferrocarril, etc. i adaptar els punts de quilometratge a la seua correspondència real en el mapa, corregint errors i canvis en el temps".

D'aquesta manera, "amb gvSIG es pot calibrar cada ruta i representar els punts en els seus llocs exactes en el mapa, la qual cosa pot ajudar els equips d'emergències i seguretat a localitzar millor les referències en accidents i altres situacions semblants".

Un projecte reeixit

El director general ha recordat que "la Generalitat està implicada en el projecte gvSIG des del principi. L'objectiu era crear un sistema d'informació geogràfica basat en programari lliure i ara parlem ja de tota una comunitat de desenvolupadors, amb seu a València".

A més, "l'Associació gvSIG, de la qual forma part la Generalitat, s'ha convertit en la major xarxa de professionals en geomàtica lliure i cada any ens reunim per a analitzar la manera en què podem millorar tots els sectors de la nostra societat per mitjà de l'ús de la informació territorial".

Amb aquesta finalitat, en l'últim any, la Generalitat ha treballat per a desenvolupar noves ferramentes per al projecte, a petició d'altres conselleries com ara Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. El titular de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ha explicat que "aquest tipus de ferramentes són molt útils per al treball diari i estalvien temps i despeses a l'Administració".

La plataforma compta amb milers d'usuaris en tot el món que poden gestionar la seua informació geoespacial sense limitacions d'ús i lliure de llicències. A més, entre les noves funcionalitats es troba la capacitat d'integrar els serveis de Google Maps i Earth, així com Bing, dins de la plataforma gvSIG, de manera que es pot accedir a cartografia de tot el món des d'una única aplicació.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial