Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Aguiló: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10 % més productives'

Aguiló: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10 % més productives'

Aguiló: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10 % més productives'

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha assegurat hui que "la digitalització de les pimes industrials valencianes és imprescindible per a canviar el model productiu i econòmic a la Comunitat".

Aguiló ha explicat que "la digitalització és un element clau per a innovar, per a millorar els processos de fabricació i crear nous models de negoci, que és fonamental per a la Comunitat, a causa de l'infrafinançament que patim des de fa anys. Necessitem instaurar un canvi de model productiu cap a un altre que siga sostenible i basat en el coneixement i la innovació".

Vicente Aguiló ha participat en la jornada "Reptes empresarials en la indústria 4.0", organitzada per la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) i l'Associació d'Empreses i Professionals d'Internet de la Comunitat Valenciana (Avalnet).

El director general ha recordat que la Generalitat posa a disposició d'empreses i particulars "propostes formatives en capacitació digital, tant presencials com en línia, ja siga a través del portal web Saps o per mitjà del Servef i altres entitats. Hem d'apostar per instaurar plans formatius ambiciosos que incloguen continguts sobre seguretat digital i que eviten dividir els equips humans en equips en línia i fora de línia".

La jornada ha reunit xicotetes i mitjanes empreses interessades a conéixer casos d'èxit de digitalització de les pimes i debatre sobre el repte que té la indústria valenciana per a dotar les empreses d'un procés productiu connectat i intel·ligent, la qual cosa es coneix per indústria 4.0.

Aguiló ha indicat que "la digitalització millora la reputació i la imatge de les empreses i les administracions, perquè augmenta la qualitat dels serveis". A més, "les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10 % més productives".

Per al director general, la tasca de la Generalitat és ajudar a conscienciar les xicotetes i mitjanes empreses i la indústria en general sobre els beneficis de la transformació digital: "la digitalització de la nostra societat és imparable i cal adaptar les nostres organitzacions a aquesta nova realitat".

Ha continuat dient que "la digitalització permet reduir costos, càrregues administratives, desplaçaments, economitzar el temps disponible i agilitzar processos. També ens ajuda a arribar a tots els racons del territori per al qual la Generalitat està realitzant un important esforç per a millorar la xarxa de telecomunicacions a la Comunitat, en especial per a millorar la cobertura en zones rurals i poc poblades".

Formació i programari lliure

Vicente Aguiló ha destacat que les empreses amb un avançat nivell de digitalització suposen el 8 % de la indústria espanyola, mentres que la tendència mundial se situa en el 33 %. Respecte d'això, ha recordat que els principals obstacles són la inversió, la falta de cultura digital i de formació i de lideratge de l'alta direcció.

"La mitat de les empreses amortitza la seua inversió en transformació digital en dos anys i cal tindre en compte que, en l'actualitat, hi ha solucions tecnològiques basades en programari lliure que són segures, assequibles i adaptables a qualsevol tipus d'empresa, independentment dels seus recursos", ha destacat el director general.

Dinamització del sector TIC valencià

El titular de TIC de la Generalitat ha mantingut una reunió prèvia a la celebració de la jornada amb un grup d'empreses del sector TIC de la Comunitat Valenciana. Amb aquestes ha debatut sobre les polítiques que està implantant el Consell en matèria de competitivitat empresarial i dinamització del sector TIC.

Aguiló ha destacat que "la Generalitat pretén servir d'element dinamitzador per a l'activitat del sector TIC valencià, per la qual cosa s'està abordant de forma estratègica la contractació pública. D'una banda, per a fomentar la participació de les pimes valencianes del sector TIC evitant els macroconcursos i, d'una altra, perquè la Comissió Europea ens insisteix que innovem i que aquest esforç no es quede dins de les nostres fronteres, que generem negoci amb la nostra innovació".

Segons Aguiló, la futura Agència Valenciana de la Innovació (AVI) treballarà amb aquests instruments de contractació pública per a generar una innovació efectiva, sumant sinergies entre les universitats i els centres d'investigació, per a servir de motor de creixement a l'economia empresarial.

A més, "presentarem en breu el Pla estratègic TIC de la Generalitat, que implica accions per a dinamitzar el sector TIC com ara la creació d'un comité sectorial per a l'intercanvi d'experiències i l'augment de sinergies. De fet, estem estudiant la fórmula més efectiva i atenent iniciatives que ja s'han posat en marxa en altres regions".

Finalment, insistint en el fet que "les empreses TIC es formen en solucions de programari de lliure perquè des de la Generalitat les demandarem a curt, mitjà i llarg termini. L'aposta per les solucions lliures és definitiva i ja s'ha referendat en Les Corts, on es va aprovar una moció firmada per tots els grups parlamentaris".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial