Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Aguiló: “La digitalització de les empreses valencianes serà fonamental per al canvi de model econòmic i productiu en la Comunitat”

Aguiló: “La digitalització de les empreses valencianes serà fonamental per al canvi de model econòmic i productiu en la Comunitat”

Aguiló: "La digitalització de les empreses valencianes serà fonamental per al canvi de model econòmic i productiu en la Comunitat"

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló ha assegurat que "la digitalització de les empreses valencianes serà fonamental per al canvi de model econòmic i productiu en la Comunitat".

Aguiló s'ha dirigit, així, a les empreses assistents al seminari "La digitalització en la gestió de RRHH", per a presentar el Pla de Transformació Digital de la Generalitat, com a exemple de l'esforç de renovació que, des de tots els sectors, s'està impulsant per a desenvolupar la societat digital.

El director general ha recordat que, entre altres avantatges, la digitalització "permet reduir els costos, les càrregues administratives i els desplaçaments, economitzar el temps disponible i agilitzar processos". I ha indicat que este és un factor a destacar en el desenvolupament econòmic de la Comunitat, ja que "les empreses digitalitzades són un 10% més productives, exporten el doble i també doblen la creació d'ocupació".

A més, ha fet insistència en el fet que este tipus de canvis es realitzen tan ràpidament com siga possible, "donada la situació actual, en la que l'infrafinançament en la Comunitat ens té tenallats". I ha destacat: "La digitalització és un element clau, ja que millora els processos de fabricació i contribuïx a desenvolupar nous models de negoci".

Reduir la bretxa digital en zones rurals

El seminari, organitzat per l'Associació de Direcció de Persones i Recursos Humans (AEDIPE) i Garrigues Advocats, ha reunit a més de 80 directius i tècnics en recursos humans per a debatre sobre com afecta la digitalització a la gestió de les empreses en pimes i companyies de grans mides.

Aguiló ha explicat que "són els clients, els ciutadans, els que, precisament, ens estan exigint esta digitalització. El 88% dels espanyols ja compta amb un telèfon intel·ligent i esta nova mobilitat està transformant la societat i, per tant, els negocis i l'Administració".

"La digitalització ens ajuda a arribar a tots els racons del territori però per a això hem d'estar connectats. En este sentit, la Generalitat està realitzant una gran aposta per millorar la xarxa de telecomunicacions, per a oferir accés a la xarxa en zones rurals i poc poblades i treballar per reduir la bretxa digital", ha explicat el director general.

Finalment, Aguiló ha recordat als assistents que la "digitalització costa diners, porta el seu temps i implica un gran esforç organitzatiu però tot açò no és res comparat amb els grans beneficis que suposa per a la societat en general".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial